Wit-Rusland roept op tot onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland.

Alexander Lukashenko en Vladimir Putin.

De Wit-Rusische president Alexander Lukashenko stelt onderhandelingen voor tussen Rusland en Oekraïne. De situatie in het oorlogsgebied is volgens hem de juiste basis om de twee partijen aan tafel te krijgen. Aan het voorstel hangen alvast eisen die volgens Lukashenko nodig zijn.

De Wit-Russische president Alexander Lukashenko stelt voor om gesprekken te starten tussen Oekraïne en Rusland nu de situatie een basis biedt voor onderhandelingen, dat zegt Wit-Russisch nieuwsmedium BelTA. Hij noemt de oorlog in Oekraïne een hoofdpijn aangezien Rusland volgens hem het land toch niet wilt bezetten. Hij noemt de uitsluiting van Oekraïne bij de NAVO wel één van de garanties die Volodymyr Zelensky (Oekraïense president) moet geven om tot gesprekken te komen met Rusland.

Wit-Rusland is een van de uitval plekken die Vladimir Putin (Russische president) gebruikt om zijn leger in Oekraïne te krijgen en het Wit-Russisch regime noemt zich trots bondgenoot van Rusland in de oorlog. De kans dat Oekraïne ingaat op het voorstel en de intentie vertrouwt is klein.

Leave a comment